Wij zijn gesloten van 9/08/2017 t.e.m. 27/08/2017. Wij wensen u ook een fijne vakantie!

 
Jan en Nicole gecropt.jpg
IMG_7017.JPG

Huylebroeck Tuinaanleg

In 1990 startten Jan Huylebroeck en echtgenote Nicole De Clercq de eenmanszaak Jan Huylebroeck Tuinaanleg te Hoboken, Antwerpen op. In ruime samenspraak met de klant ontwerpt Nicole tuinen op maat waarbij rekening wordt gehouden met de mogelijkheden en beperkingen van de te ontwerpen tuin. Privacy, rust en duurzaamheid zijn sleutelwoorden. Een goede verhouding tussen groen en verharding wordt nagestreefd. Jan zorgt voor de nodige technische ondersteuning. Samen met zijn goedgeschoold team legt hij deze maar ook andere groene ruimtes aan, zowel voor u als particulier, uw bedrijf en de overheid. Ook voor tuinonderhoud kan u beroep op hen doen.

 

Door de stedelijke ligging van het bedrijf hebben zij meer dan 27 jaar een ruime ervaring op het gebied van stadstuinen verworven. Grotere tuinen en bedrijfsterreinen komen eveneens regelmatig aan bod. Met hun verzorgd werk werden zij bij hun driemalige deelname aan de wedstrijd ‘De Vlaamse Tuinaannemer’ telkens laureaat.
Vandaag beschikt het bedrijf, sinds 2006 omgevormd naar de bvba Huylebroeck Tuinaanleg, over alle nodige kleine en grote machines om alle aanlegwerken, buiten de hele grote grondwerken, en alle tuinonderhoud volledig zelf uit te voeren. 

 


Jan en Nicole namen jaarlijks tijdens het laatste weekend van juni met hun privé-tuin deel aan Open Tuinen georganiseerd door de Landelijke Gilden. Het was een unieke gelegenheid om met hen en hun werkmethode op een ontspannen wijze kennis te maken. Omdat de klanten steeds op de eerste plaats komen, laste Jan een rustpauze in. Het lukte niet altijd om de eigen tuin tijdig in orde te krijgen zoals het hoort.

Zij behaalden met deze tuin, een lange, smalle stadstuin opgedeeld in verscheidene tuinkamers, zilver in de vakwedstrijd 'De Vlaamse tuinaannemer'.

In een van de kamers bevindt zich een vijver afgeboord met antieke blauwe hardsteen, gered van de breekmolen, afkomstig van het vroegere Astridplein in Antwerpen. 

Enkele jaren terug verwierven Jan en Nicole de aanpalende woning met tuin waardoor er nog enkele tuinkamers bijkwamen. In één daarvan huisde Nippa , een Haflingerpaard op leeftijd, die ze met pijn in het hart einde december 2015 hebben moeten laten inslapen.

 

Door de heraanleg van de straten rondom de tuin, die gelegen is in een binnengrond, is deze op heel korte termijn geëvolueerd van heel nat naar heel droog. Hierdoor zijn er de voorbije jaren al heel wat aanpassingen gebeurd in de aanplantingen. 

 

Contacteer ons voor meer info!

Voormalig deelnemer Open tuinen van de Landelijke Gilden Drievoudig winnaar van 'De Vlaamse tuinaannemer'

Huylebroeck Tuinaanleg al meer dan 27 jaar uw tuinpartner in Antwerpen